С актив от 3 победи и 4 загуби приключи участието

...
С актив от 3 победи и 4 загуби приключи участието
Коментари Харесай

Отлично представяне на Мартин Ангелов на финалите в САЩ

С актив от 3 победи и 4 загуби завърши присъединяване си отборът на Мартин Ангелов на Националните финали в Съединени американски щати за 8 клас. Постижението за Ню Джърси Солджърс е чудесно, имайки поради извънредно мощната конкуренция на 48 тима от цяла Америка. Това са тимовете, които доближиха до финалите след избран квалификационен цикъл и самото наличие на отбора на Солджърс за втора поредна година е необикновен триумф. Като прибавим и обстоятелството, че Ангелов се връща у дома и с три награди от самостоятелните надпревари на финалите (първи в стрелбата от наказателната линия, трети в уменията и трети в стрелбата от тройката) присъединяване му в невероятния комплекс на ESPN в Орландо бе повече от сполучливо.

Ангелов бе в основата на класирането на отбора през последните два сезона, само че предходната година не съумя да вземе присъединяване на финалите в Хемптън, Вирджиния поради счупена китка на лявата си ръка. Тазгодишните финали в Орландо, Флорида бяха първите на българския гений и представянето му на тях бе чудесно. Турнирът се игра пред голям брой скаути и треньори на университети и гимназии, а в него на процедура присъединяване взеха към 450 от най-талантливите деца за тази възраст (2002 година) от Щатите.

Българинът бе най-резултатен за отбора си, завърши със приблизително по 15.1 точки на мач (общо 106 за 7 изиграни мача) и впечатли с представянето си. На финалите в това съревнование се играе 4 елементи по 8 минути или общо 32 минути.

Един мач под равнището на тима в предварителната групова фаза на шампионата му костваше попадане в горната половина на бракета. На процедура три от четирите загуби на Ню Джърси Солджърс бяха с общо 9 точки (една с 4, една с 3 и една с 2 точки в групата). Във втората фаза на надпреварата Ангелов и Солджърс играха в Classic бракета на шампионата и с помощта на българина попаднаха във Classic Final Four. В един оспорван мач Ангелов (20 точки) донесе триумфа на отбора си над Палм бийч със 66-64 откакто означи победния панер 4 секунди преди края на продължението.

В последните две срещи от шампионата и умората си сподели думата, само че все пак Ню Джърси Солджърс бяха на прага да реализират нови два триумфа. Едната среща изгубиха с 3 точки (57-60) от състава на Coleblooded от Далас, а в последния мач отстъпиха на Basketball University от Хюстън с 4 точки разлика 47-51. За присъединяване си във Final four на Classic бракета Ню Джърси Солджърс получиха плакет и медали. Състезанието бе извоювано от тим съчетаващ доста гений с атлетизъм – RM5 Elite 2021 от Тексас, спонсориран от Nike.

Предстои къса отмора за Ангелов след извънредно дълъг сезон и изиграни над 100 срещи на разнообразни равнища в шампионатите в Америка, чиято кулминационна точка бе присъединяване на финалите на AAU в Орландо. В началото на август Мартин Ангелов ще вземе присъединяване на доста мощен камп на Hoop Group, на който е поканен и за който разноските са поети от страна на LCMR - гимназията, за която той ще играе в идващите години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР