С 96 гласа на депутатите от ГЕРБ и ДПС Народното

...
С 96 гласа на депутатите от ГЕРБ и ДПС Народното
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС приеха закон на Пеевски срещу вторичното разграбване на КТБ

С 96 гласа на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за банковата неплатежоспособност. Вносители са депутатите от придвижването Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, а претекстът за измененията - "спиране на вторичното плячкосване на КТБ ".

От Българска социалистическа партия гласоподаваха "против " и "въздържал се ". Партньорите на ГЕРБ във властта - "Обединени патриоти ", въобще не участваха - дадоха едвам 3 гласа и те бяха "въздържал се ". От "Воля " се регистрираха с 4 гласа - също "въздържал се ".

Проектът планува основаване на нов Член 31а в Закона за банковата неплатежоспособност, съгласно който "временният синдик и синдикът нямат право досега на започване осребряване имуществото на банката, да заличават учредени от длъжници обезпечения, с изключения на случаите, при които вземането на банката е погасено напълно посредством парично заплащане ", обясниха още при внасянето на измененията от Движение за права и свободи.

Пеевски, Цонев и Хамид оферират още основаването на нов член за "Несъстоятелност на покупко-продажби осъществени от трети лица ". Законопроектът планува също оповестяване за оскъдни на обезпечения, учредени от длъжници или от трети лица в интерес на банката от момента на слагането на банката под необикновен контрол досега на започване осребряване на имуществото.

Законът на Пеевски цели да разгласи за недействително всяко прекачване на акции и дялове от търговски сдружения, осъществено от дебитор на банката след датата на оповестяване под необикновен контрол, настояват вносителите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР