С 94 гласа за и 4 против, Националният съвет ни

...
С 94 гласа за и 4 против, Националният съвет ни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще поканим лидерите на всички партии, за да видим дали има политическа воля

" С 94 гласа " за " и 4 " срещу ", Националният съвет ни упълномощи да стартираме диалози с всички парламентарно показани партии в опит да съставим постоянно държавно управление. Сега следва да поканим водачите на среща, с цел да забележим дали има политическа воля, или просто се показва предпочитание, с цел да се трансферира отговорността за предварителни избори на един или различен. Ние не бихме желали това да се случва ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията.

" Искаме почтен и открит диалог. Добро начало е въпреки всичко, че всички обявиха, че са подготвени да вземат участие в диалози за съставянето на държавно управление. Не сме пускали писма, не съм се обаждала на водачите на другите партии. Първо искахме да мине съвещанието на Националния съвет. Но още от на следващия ден ще се чуя с водачите, с цел да уточним какъв ще е форматът на срещите ", добави Нинова.

Все още не е избрана дата за лидерските срещи, разясни тя.

Председателят на социалистите посочи, че по време на тези диалози Българска социалистическа партия ще сложи на масата четири основни тематики – приемането на бюджета за 2023 година, приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност и правосъдната промяна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР