С 552 гласа за Европейският парламент одобри българският кандидат Илиана

...
С 552 гласа за Европейският парламент одобри българският кандидат Илиана
Коментари Харесай

Илиана Иванова е избрана за еврокомисар. ЕП одобри кандидатурата ѝ


С 552 гласа " за " Европейският парламент утвърди българският претендент Илиана Иванова за поста на еврокомисар. Това беше последната стъпка от процедурата в Брюксел, през която тя трябваше да премине.

По-рано кандидатурата на Иванова беше утвърдена от, откакто тя мина сполучливо и чуването си пред комисиите по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT) предходната седмица.

Срещу кандидатурата гласоподаваха 27 евродепутати, а 51 се въздържаха.

Така Илиана Иванова публично ще заеме позицията в изпълнителния орган на Европейски Съюз, като ще дава отговор по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта - пост, който тя наследява от Мария Габриел.

Коя е Илиана Иванова?

Иванова е член на Европейската счете палата от България. Тя беше едно от първите лица на ГЕРБ в листата им за евродепутати при започване на ръководството на Бойко Борисов.

Иванова е измежду българските фрагменти на високо равнище в органите на Европейски Съюз, наред с хора като Лиляна Павлова в Европейската капиталова банка, шефа на Евростат Мариана Коцева и Димитър Цанчев, който оглави задачата на Европейски Съюз в Израел.

Във визитката, която ГЕРБ разпространиха за Илиана Иванова, се показва, че е приключила интернационалните стопански връзки във Варна и магистратура по интернационалните финанси в Thunderbird School of Global Management в Аризона, Съединени американски щати.

Кариерата ѝ стартира като анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона.

Между 2007-2009 е член на Столичния общински съвет, а през 2009 година е определена за евродепутат от ГЕРБ.

На 1 януари 2013 година става член на Европейската счете палата, като от 7 години е декан на одитен състав II, отговарящ за одита в областта на структурните политики, превоза и енергетиката.

урата, образованието и младежта,
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР