С 5% преднина по данни на паралелното преброяване 5-и мандат

...
С 5% преднина по данни на паралелното преброяване 5-и мандат
Коментари Харесай

По предварителни данни кметът на Несебър запазва поста си

С 5% преднина по данни на паралелното броене 5-и мандат като кмет на Несебър печели издигнатия от предприемчив комитет претендент Николай Димитров. Въпреки поддръжката на 7 партии и обединения, измежду които ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ, претендентът на „ Български съюз за директна народна власт “ и притежател на верига от огромни магазини Иван Дашев не съумя да събере задоволително гласове.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 987
При изборна интензивност с 10 на 100 по-ниска на първия тур на изборите, жителите на община Несебър преизбраха досегашния кмет Николай Димитров.

В следобедните часове в обществените мрежи във всички шофьорски групи на Несебър бяха показани първокласни коли с запаметяващи се номера и татуирани мощни мъже, които обикалят Равда, Несебър и дребните обитаеми места.

Малко преди 15.00 часа пък бяха арестувани 2-ма мъже от района за пазаруване на гласове в несебърското село Оризаре. В ОИК няма постъпили тъжби за нарушавания, само че два часа преди края на изборния ден изборната интензивност внезапно е повишена, тъй като да 16.30ч тя беше 39 на 100, предава БНР. 

В другата община в Бургаска област, където се организира балотаж- Средец, има промяна на властта и след 4 мандата като кмет повдигнат от ГЕРБ Иван Жабов губи против съперника си от Български земеделски народен съюз „ Александър Стамболийски “- Иван Кичев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР