С 36% е нараснал броя на случаите на домашно насилие

...
С 36% е нараснал броя на случаите на домашно насилие
Коментари Харесай

Сериозен ръст на домашното насилие във Франция

С 36% е повишен броя на случаите на домашно принуждение в в региона на парижката префектура през последните дни, когато бяха наложени ограничения за битка с ковид. Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер уточни, че " в зоните с полицейски час " (селските райони) домашното принуждение се е нараснало с 32% за седмица, съобщи БГНЕС.
„ За да се борят с тази наклонност, в аптеките ще се въеде алармена система за жени-жертви на принуждение от съпрузите си “ , сподели френският министър.
За да разреши на жените-жертви да се извърнат за помощ, Кристоф Кастанер изясни, че дружно с разпорежданията за националната фармация, е решено да се сложи система в аптеките, която да алармира на полицията.
" В аптеката дамата, която е под възможен физически тормоз, върви без брачна половинка си, тя би трябвало да може да алармира за това ", сподели той.
Според него ще бъдат дадени указания, тъй че полицията да може „ незабавно да се намеси “, като министърът подсигурява, че битката с домашното принуждение е „ приоритет “.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР