С 30%, а не двойно, ще бъде увеличена таксата за

...
С 30%, а не двойно, ще бъде увеличена таксата за
Коментари Харесай

С 30%, а не двойно, ще бъде увеличена таксата за ски-зона Банско

С 30%, а не двойно, ще бъде увеличена таксата за ски-зона Банско, излиза наяве от оповестените документи за смяна на концесионния контракт.

Според природозащитниците с измененията в концесионния контракт площта на ски зоната ще бъде увеличена съвсем 10 пъти.

„ По закон те са длъжни да кажат какво желаят да създадат, с цел да стане ясно какво ще се строи. В същото време това, което се предлага от общината и от Министерство на околната среда и водите, е дайте да им дадем едни хиляда хектара пък да си строят каквото и когато си пожелаят”, съобщи Тома Белев - Коалиция " За да остане природа в България ".

Новият контракт дава опция за градеж на писти, ски трасета и лифтове, а тъкмо втора кабинка е главното искане на хората от района. Сегашният въжен превоз не може да се оправи, напомни и представителят на концесионера.

„ Лифтът е доста съвременен и потенциалът на час е 2200 индивида, от 7 години хората работят на смени от 7:30 ч. до 18 часа на лифта на кабината”, сподели Иван Обрейков, представител на компанията концесионер на ски-зона Банско.

--> Г-н Обрейков отхвърли да отговори на въпросите на bTV дали се възнамерява построяването на нови писти.

За идната седмица природозащитници възнамеряват митинги поради измененията в концесионния контракт. Хора от региона на Банско пък може да дойдат до София с гледище за втория кабинков въжен превоз.

" Гаранцията са законите и проектът за ръководство, като бъде спазено всичко, което е като екологично законодателство в страната, аз не виждам проблеми това нещо да се случи”, изясни Георги Икономов, кмет на община Банско.

Очаква се кабинетът да се занимава с измененията в концесията на идващото си съвещание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР