С 3,7 % е намаляло потреблението на електроенергия в Испания

...
С 3,7 % е намаляло потреблението на електроенергия в Испания
Коментари Харесай

С 3,7 % е намаляло потреблението на ток в Испания само за седмица

С 3,7 % е намаляло потреблението на електрическа енергия в Испания единствено през първата седмица от използването на Плана на държавното управление за икономисване на енергия. Той е ориентиран към домовете, фирмите и обществения бранш и има за цел намаляването на използването на газ със 7%, по искане на Европейската комисия.

Планът за икономисване на енергия влезе в действие на 10 август и ще е годен до 1 ноември идната година. През този интервал в публичния бранш температурите би трябвало да са по-ниски от 27 градуса през лятото и не по-високи от 19 през зимата. Витрините на магазините след 22 часа не се осветяват, публичните здания загасиха лампите по фасадите, а уличното осветяване е понижено, съобщи БНР.

Планът срещна съпротивата на опозиционната Народна партия, която към този момент разгласи, че сезира Конституционния съд. Според вицепремиера и министър на екологичния преход Тереза Рибeра обаче "отговорът на испанците беше извънредно позитивен ".

"Това демонстрира доколко отговорът на тези, които не вършат нищо друго с изключение на да намират проблеми във всяко от решенията, които предлагаме, е интерпретиран от испанското общество в вярната посока. "

Рибера посочи, че понижението е записано в средата на топлинната вълна, което демонстрира уговорката на гражданското общество към казуса с доставките на газ.

Освен това тя разгласи, че Испания е икономисала по 22 милиона евро дневно от 15 юни до момента по другата мярка, контрактувана сред държавното управление и Европейската комисия - по този начин нареченото "иберийско изключение ", което лимитира цената на газа, предопределен за произвеждане на електрическа енергия до приблизително 48,8 евро за мегават час (MWh) за интервал от дванадесет месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР