С 27% са намалели продажбите в Китай през първото тримесечие68

...
С 27% са намалели продажбите в Китай през първото тримесечие68
Коментари Харесай

Рязък спад на най-големия пазар за смартфони

С 27% са намалели продажбите в Китай през първото тримесечие

68 нови модела смарт телефони са пуснати на пазара в Китай в интервала януари-март, което с 37% по-малко на годишна база

Силен спад претърпя китайският пазар на смарт телефони, който е най-големият в света, през първото тримесечие на годината, сочат данни на института CIIC (China Institute of Information and Communications).

През март продажбите на умни телефони в страната възлизат на 28 млн. броя, което е оттегляне с 29% по отношение на същия месец на предходната година. Като цяло през тримесечието са продадени 81,78 млн. смарт телефона, или с 27% по-малко на годишна база.

68 нови модела са се появили на пазара в Китай през март, като съвсем всички от тях (67) се базират на операционна система Android. Броят на новите модели е намалял с 37% по отношение на март м.г., а като цяло за първото тримесечие – спадът е 15% по отношение на интервала януари-март 2017 година, когато бяха пуснати 158 нови модела.

По-рано анализаторската компания Canalys също заяви спад на пазара за смарт телефони в Китай. Данните сочат, че през предходната година в страната са продадени 459 млн. устройства, което е с 4% по-малко по отношение на 2016 година – това бе първият спад на пазара за смарт телефони в Китай.
още по тематиката
Негативната динамичност през 2017 година се изяснява с най-лошото в исторически проект четвърто тримесечие, когато доставките на смарт телефони в страната понижиха с над 14% на годишна база – до под 113 млн. броя.

Най-много смарт телефони в Китай през предходната година е продал Huawei – към 90 млн. броя. Компанията е третият по величина производител на смарт телефони след Samsung и Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР