С 23% повече бяха туристите в България през този зимен

...
С 23% повече бяха туристите в България през този зимен
Коментари Харесай

23% туристи у нас през зимния сезон, отколкото през 2019 година

С 23% повече бяха туристите в България през този зимен сезон по отношение на 2019 – 2020 година.
Прочетете още
Това каза пред бТВ служебният министър на туризма Илин Димитров.

Бюджетът на Министерството на туризма е 0,03 % от брутния вътрешен артикул. Туризмът способства за държавния бюджет непосредствено 7% и косвено – сред два и три пъти повече. За страдание сме извънредно недофинансирани и нашият бюджет е 28 млн. лв., сподели Димитров. Според него парите за Министерството на туризма би трябвало да се усилват стъпаловидно.

Илин Димитров дефинира като „ победа “ това, че в проектобюджета на страната, показан преди дни от служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на финансите Росица Велкова, остава Данък добавена стойност ставката от 9% за ресторантьорите.

По данни на Националната организация за приходите тази мярка изсветли бранша. Фирмите, които се занимават с ресторантьорство, са заявили два пъти повече облаги и ще платят два пъти повече налози. Тази мярка оказва помощ и за устойчивото развиване на бранша, добави министърът на туризма.

Според него страната ни губи милиарди всяка година от това, че в предишното не са добре развивани културният и балнео и СПА туризмът.

В годините обратно се е вложило главно по морето. Както виждате, сезонът става все по-къс. В момента създаваме цифрова карта с министерствата на земеделието и на културата, в която би трябвало всеки един обект да бъде картиран, всяка една забележителност да участва и да може туристите да си купуват билети онлайн, да гледат 3D визуализация и да има 3D екскурзовод, който да дава информация на разнообразни езици, изясни още служебният министър на туризма.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР