С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете

...
С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в Спешната помощ и здравните инспекции

С 22% се усилват възнагражденията по категории личен състав в Центровете за незабавна здравна помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20 на 100.

Това бе контрактувано на провелото се през днешния ден съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в „ Здравеопазването “, свикано по самодейност на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето.

КНСБ настоя в признатия в края на юли бюджет за 2023 година да бъдат планувани спомагателни средства за нарастване за заплатите в Спешната помощ и в здравните инспекции. Искането бе подкрепено от депутатите и за растеж на възнагражденията от 1 август бяха планувани 30 млн. лв..

На 10 август с писмо до министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков ръководителят на ФСЗ доктор Иван Кокалов изиска привикване на Отрасловия съвет, на който да бъдат разисквани разпоредбите за систематизиране на главните заплати в ЦСМП и РЗИ.

На съвещанието през днешния ден беше стихотворец ангажимент в къс период да стартират договаряния за нов Колективен трудов контракт 2024 година Страните се договориха на обособен Отраслов съвет за тристранно съдействие да бъдат разисквани целите в опазването на здравето, показват още от КНСБ..

За ръководител на Отрасловия съвет е определен зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР