С 22% повече ще струва Великденската трапеза тази година. За

...
С 22% повече ще струва Великденската трапеза тази година. За
Коментари Харесай

Колко по-скъпо ще ни излезе трапезата за Великден тази година?

С 22% повече ще коства Великденската софра тази година. За една година, най-вече са поскъпнали агнешкото, олиото и яйцата. Салатата за празника ще коства с 40 на 100 повече, написа БНР.

Потребителската кошница за Великден тази година е 126 лв., при по-малко от 100 през предходната, пресмятат от Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.

" Буквално това си е съвсем междинният % на инфлацията за годината, малко по-скъпи, най-вече това се дължи на олиото и яйцата. Яйцата имат едно нарастване с към 7 стотинки или 40% за една година – безусловно обикновено в резултат на доста мощното повишаване на фуражите и надлежно нестабилния енергиен бранш. "

При агнешкото към този момент се опровергават прогнозите за 30 лева за кг на дребно, сподели още Владимир Иванов – ръководител на комисията. " Вече се вижда в комерсиалната мрежа на дребно едно ниво сред 21 и 22 лева Вече стартира да тече по огромни търговски обекти и промоция под 20 лева "

Салатата ще ни коства минимум 30% от горната страна. " Ако подберем зелена салата и вносна краставица, ще платим съвсем колкото предходната година, само че сега, в който сложим и домати и сложим българска краставица, нещата отиват с към 40% във връзка с салатата "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР