С 201 гласа за депутатите приеха на първо четене Закон

...
С 201 гласа за депутатите приеха на първо четене Закон
Коментари Харесай

Депутатите експресно гласуват поредното удължаване на бюджета

С 201 гласа " за " депутатите одобриха на първо четене Закон за удължение на към този момент снадки държавен бюджет. Така ще бъде обезпечено нарастването на пенсиите от юли, както и останалите обществени заплащания към общините.

Законопроектът бе квалифициран от служебния кабинет и планува отпадане на възбраната за потребление на средствата от по този начин наречения Фискален запас и от Фонда за гарантиране на пенсионната система. Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че средствата от така наречен Сребърен фонд няма да бъдат пипани.

„ В постоянния бюджет, който беше признат предходната година, и в актуализацията, ясно е записано, че парите от Сребърния фонд не се пипат. Не единствено те, а не се пипат парите от Учителския фонд и другите фондове. Затова има най-малък размер на фискалния запас от 4,5 милиарда, тъй че да сме сигурни, че тези пари няма да бъдат пипани под никаква форма. Този законопроект е импортиран в служебния кабинет. Моето персонално предложение, което разисках и с нашата група е да се заличат думите, които се отнасят до Сребърния фонд, тъй че да няма и юридическа опция, освен фактическа. Нужда няма! Никаква ", сподели Василев.

Срокът сред двете четения ще бъде скъсен и второто четене ще бъде още идната седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР