С 20 градуса по-ниски от обичайните температури очакват в Сибир.

...
С 20 градуса по-ниски от обичайните температури очакват в Сибир.
Коментари Харесай

Изключително ниски температури в Сибир

С 20 градуса по-ниски от нормалните температури чакат в Сибир. Ето какви са прогнозите:

Изключително ниски температури до минус 50 градуса по Целзий предвиждат съветските метеоролози за западната и централната част на Сибир до края на годината.

Това е с към 20 градуса под нормалното за декември, оповестяват локалните медии, отдавайки тази особеност на измененията в климата.

Подобно извънредно студено време в Сибир не е записано скоро, споделя Роман Вилфанд, теоретичен шеф на съветския Хидрометеорологичен институт.

"Температурата е с 20 до 24 градуса по-ниска от нормалната. Например, в централната част на района на Красноярск чакаме да бъде минус 50 градуса”, показва още той.

Според специалиста извънредно ниските температури са резултат от изменението на климата

Глобалното стопляне е причина освен за високи температури, само че и за огромни температурни амплитуди, най-често забележими през декември.

В началото на месеца в северната част на Сибир са регистрирани с 10 градуса по-високи температури от нормалните.

На 1 декември в якутското село Саскилак са измерени минус 4.4 градуса, което е с 3.3 градуса повече от предходния връх, подложен през 1954 година

На "другия полюс " бяха температурите през годината в региона. Метеоролозите записаха най-високите градуси в историята над Северния полярен кръг.

В градчето Верхоянск, ситуирано в република Якутия, живакът доближи 38 градуса по Целзий.

По време на гореща вълна и нескончаем интервал на пожари в Източен Сибир, в града е регистрирана температура от 38 градуса по Целзий на 20 юни.

Средните максимумални температури за юни във Верхоянск, който се намира навръх север от пръстена на Арктическия кръг, нормално гравитират към 15-20 градуса.

Верхоянск е прочут с извънредно ниските си температури през зимата и дружно със село Оймякон претендира за купата „ Полюс на студа “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР