С 19,9 млн. се актуализира бюджета на Столична община, парите

...
С 19,9 млн. се актуализира бюджета на Столична община, парите
Коментари Харесай

Още почти 20 млн. лв. за транспорт, болници и осветление в София |

С 19,9 млн. се актуализира бюджета на Столична община, парите са за общинските лечебни заведения, за градския превоз и за уличното осветяване. 

10 млн. лева от тази сума са от по-добрата събираемост на приходите от налога върху възмездно придобито имущество, 6,6 млн. лева - от дело, което спечелихме против наложена финансова промяна от Министерство на околната среда и водите, а 3,3 млн. лева от държавния бюджет, изясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.  

С 3,2 млн. лева се усилват средствата за уличното осветяване - сметката за електричество е повишена от 932 000 лв. за юли до 1,9 млн. за  октомври. 2,5 млн. лева в допълнение се обезпечават за отчуждаване на парцели по трасетата на пробива на бул. " Т. Каблешков " и за " Филип Кутев ", изясни Фандъкова. Още 3,9 млн. лева ще са за поддръжка на улици. Общинските лечебни заведения ще получат милион и половина, поради увеличените разноски за ток. 

Най-много - 8,5 млн. лева са за дотиране на транспортните сдружения. Намаление на пасажерите и по-скъпи горива и електричество постановат допълните пари. 

Ще има конкурс за началник на Столичния инспекторат

Промени ще има в Столичния инспекторат, който да стане дирекция и да е на директно послушание на Фандъкова, предлага тя. Работещите в него, които дават отговор за контрола на строителството и инфрастуркутарата, ще са на директно послушание на зам.-кмета Ангел Джоргов, а тези, които наблюдават за нарушение при преместваемите обекти и рекламните детайли към този момент ще са под шапката на основния проектант Здравко Здравков. 

На районните кметове се отпуска още един контрольор, с цел да се ускори контролът по поддръжката на междублоковите пространства. Ще се сътвори и оперативен център с мобилни групи, с цел да може да се реагира по-бързо на сигнали и да се ускори контрола, изясни Фандъкова. 

Тя акцентира, че главната активност на инспектората ще е надзор върху чистотата и сметосъбиращите компании. Промените влизат в действие от януари, до тогава би трябвало да се организира и конкурс за началник на Столичния инспекторат. Дотогава на поста остава, който зае поста преди месец, откакто бе отстранен като основен секретар на Министерство на вътрешните работи поради принуждение над протестиращи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР