С 11 претенденти днес официално започва предизборната кампания за избор

...
С 11 претенденти днес официално започва предизборната кампания за избор
Коментари Харесай

11 са кандидатите за лидер на Северен Кипър

С 11 кандидати през днешния ден публично стартира предизборната акция за избор на така наречен президент на непризнатата Севернокипърска турска република. Вотът се организира в сериозен миг за решаването на Кипърския въпрос и развиването на Източното Средиземноморие. Седем самостоятелни и четирима представители на партии се борят на изборите на 11 октомври в окупираните северни територии, осведоми. 

Почти 200 000 регистрирани гласоподаватели са призовани да дадат гласа си за нов „ водач на кипърската турска общественост ”, както в интернационален проект се назовава единственият приет законен формален представител на самообявилата се република.

Вотът тази година е доста значим, тъй като е сериозен конфликт сред две трендове за бъдещето на Кипър – за федерално обединяване или дефинитивно делене на две страни, което се поддържа от Турция.

Очаква се след избора на нов водач на кипърските турци договарянията по Кипърския въпрос да бъдат обновени. Те бяха спрени през юли 2017 г. Резултатът от вота ще даде отражение и върху развиването на обстановката в Източното Средиземноморие, намесата на Турция в района, разногласието за прочуването и употребата на газовите залежи.

Предизборната акция в окупираните територии протича при строги ограничавания поради внезапно нараствания брой на новозаразени с ковид през последните седмици. Масовите събирания и манифестации са неразрешени до 1 октомври. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР