РЗИ-тата са в готовност да вземат по-често вода за проба

...
РЗИ-тата са в готовност да вземат по-често вода за проба
Коментари Харесай

Проф. Хинков за наводненията: Държава има и тя прави необходимото да се справи с този проблем

РЗИ-тата са в подготвеност да вземат по-често вода за проба след проливните дъждове по Южното Черноморие. Имало и наставления както за потреблението на водата за битови потребности, по този начин и за пиянство. На този стадий към момента е неразрешено къпането в морето. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков.

„ Има страна, само че аз първо желая да изкажа съболезнованията си на хората, които пострадаха освен това съществено злополучие. Държава има и тя прави нужното да се оправи с този проблем “.

Заради замърсеността на водата в засегнатите региони на хората е обезпечена минерална вода, изясни министърът на опазването на здравето. Като съгласно него обстановката скоро ще се възстановява.

„ Водата в морето не е чиста, както и питейната. Ето за какво е обезпечена минерална вода за популацията в засегнатите региони “, разясни проф. Хинков.

Той обаче беше безапелационен, че равнището на бактерии във морската вода, демонстрира, че няма покачване на чревните бактерии.

„ Аз и в този момент бих определил тези данни като манипулативни, тъй като най-малкото знакът, че има Ешерихия коли във водата, е равнището на чревни инфекции в региона. Няма такова повишение на чревните инфекции, което приказва, че водата е чиста “, разяснява проучванията на „ Активни консуматори “ и учени от СУ „ Св. Климент Охридски “ здравният министър пред БТВ.

По думите му лабораториите, които употребяват РЗИ-тата, са сертифицирани по европейските стандарти. Според него хората не трябва да имат вяра на „ Активни консуматори “ и изрази безапелационното си мнение, че преди наводненията по Южното Черноморие морската вода в този регион е била чиста и годна за къпане.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР