РЗИ - Стара Загора отправи апел към гражданите да се

...
РЗИ - Стара Загора отправи апел към гражданите да се
Коментари Харесай

РЗИ - Стара Загора призова гражданите да се реимунизират срещу дифтерия

РЗИ - Стара Загора насочи зов към жителите да се реимунизират против дифтери я, оповестяват от пресцентъра на районната здравна ревизия.

Всички лица на и над 25-годишна възраст би трябвало да се извърнат към персоналния си доктор за инспекция на имунизационния си статус във връзка с тетанус и дифтерия и при липса на подобен да се ваксинират с имунизацията " Тетадиф ". 25 Родителите на деца до 17-годишна възраст следва да се извърнат към персоналните лекари за информация - сложени ли са на детето всички нужни имунизации и реимунизации против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и морбили, паротит и рубеола, прецизират от РЗИ.

Към 26.09.2022 година в страни членки на Европейски Съюз са регистрирани 92 случая на дифтерия за актуалната година. Заболелите са мигранти от мъжки пол, диагностицирани в приемателни центрове.

В България последният случай на дифтерия е регистриран през 1994 година

При неимунизирани лица дифтерията може да протече тежко със засягане както на горната част на дихателната система, по този начин и с токсични затруднения на нервна, сърдечна и отделителна система и вероятен летален излаз.

За поддържане на ефикасен постваксинален имунитет, в условия на липса на болести от дифтерия, е належащо да се поддържа висок имунизационен обсег против болестта и хората да са постоянно ваксинирани за възрастта си, споделят още от РЗИ Стара Загора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР