РЗИ Пазарджик и Диагностично-консултативен център Хигия“ ООД провеждат профилактични акушеро-гинекологични

...
РЗИ Пазарджик и Диагностично-консултативен център Хигия“ ООД провеждат профилактични акушеро-гинекологични
Коментари Харесай

Профилактични АГ прегледи на уязвими групи провеждат в община Септември

РЗИ Пазарджик и Диагностично-консултативен център „ Хигия “ ООД организират профилактични акушеро-гинекологични прегледи с мобилен кабинет измежду хора от уязвими групи в община Септември. Изпълнението на прегледите се финансира от Министерството на здравеопазването.

Прегледите ще продължат през седмицата в села от община Септември - Семчиново, Ковачево и Злокучене. Реализират се със съдействието на здравните посредници към Общината – Сабире Рамадан и Румен Колев, а акушер-гинеколог извършващ прегледите е доктор Димитрова.

Здравни инспектори от отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето “ ще проведат здравни беседи по места, измежду дамите от ромска общественост за изгодите от профилактичните прегледи, за предварителната защита рака на маточната шийка и използването на ваксини измежду младите девойки против папилома вирус.

Смята се, че най-хубавата профилактика против рака на маточната шийка е слагането на ваксина при девойки преди започването на сексуален живот сред 12 и 13 години, както и постоянните прегледи с взимане на цитонамазка.

График на мобилния акушеро-гинекологичен кабинет е оповестен на уеб страницата на РЗИ-Пазарджик.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР