Рязкото нарастване на броя на смъртните случаи, причинени от коронавирус

...
Рязкото нарастване на броя на смъртните случаи, причинени от коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът остави Румъния без ковчези

Рязкото повишаване на броя на смъртните случаи, породени от ковид в Румъния, кара погребалните организации да се борят с търсенето на ковчези и погребения, оповестява в. „ Гардиън “, представен от БГНЕС.

Вчера инфекциите и смъртните случаи доближиха нов дневен връх, а COVID-19 убива по един човек на всеки пет минути.

Един от притежателите на погребални организации оповестява на осведомителната организация, че търсенето на неговите услуги и на услугите в целия отрасъл се е нараснало с 50 %.

„ Гардиън “ разгласява фрагмент от репортажа на Ройтерс.

Докато невижданата вълна от смъртни случаи, породени от COVID-19, обгръща Румъния, притежателят на погребално бюро Себастиан Кокош се бори да обезпечи ковчези и да се оправи с по-бързия ритъм на погребения.

Но за него нищо не разкрива мащабите на най-смъртоносната зараза в света повече от опечалените гости, които не стопират.

" Имаше фамилии, които погребваха до четирима души за две седмици, а това не е елементарно ", споделя той пред Ройтерс.

Базиран в централния град Плоещ, Кокош е и ръководител на националната асоциация на погребалните организации.

И той има сурово обръщение към болшинството от сънародниците си, които остават неимунизирани.

" Това, което се случва в този момент, не може да се съпостави с нищо ", споделя Кокош, който е в бизнеса от 12 години. " Препоръчвам на всички да се имунизират, тъй като в противоположен случай ще се окажат в нашите ръце ".

В целия Европейски съюз 74% от пълнолетното население е изцяло имунизирано. В Румъния този % е 36%, което е вторият най-нисък в блока след прилежаща България, а за хората над 80 години той е едвам 20%.

Тези цифри отразяват историята на съмнение към румънските държавни институции, както и неразвитата инфраструктура в селските региони и слабата разяснителна акция за нуждата от имунизацията във втората по беднотия страна от Европейски Съюз.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР