Рязкото нарастване на амбициите на Европейския съюз за драстично намаляване

...
Рязкото нарастване на амбициите на Европейския съюз за драстично намаляване
Коментари Харесай

Радев: Намаляването на парниковите газове затруднява България

Рязкото повишаване на упоритостите на Европейския съюз за фрапантно понижаване на излъчванията на парникови газове с над 55% до 2030 година слага България в мъчно състояние. През предишния декември Съветът е приел тази обвързваща цел и Европейската комисия работи интензивно за упорит законодателен пакет. Това съобщи президентът Румен Радев в Брюксел преди началото на съвещанието на Европейския съвет.
Президентът акцентира, че в тази обстановка опциите на България за маневриране са извънредно лимитирани. „ Затова ще настояваме да се регистрират спецификите на страните, другия старт на държавите-членки и въвеждане на ограничения, които да пазят конкурентоспособността и да подсигуряват обществена търпимост на „ зеления преход “ “, съобщи Румен Радев.
В дневния ред на втория ден от съвещанието на Европейския съвет е и тематиката за основаването на европейски дигитален документ за covid-19, като част от общите старания за гарантиране свободата на придвижване на европейските жители в изискванията на пандемия.
„ Нуждаем се от тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система и изключително на туризма “, уточни Румен Радев и добави, че въвеждането на този документ не би трябвало да основава нови бариери, нови отговорности и не би трябвало по никакъв метод да вкарва дискриминация сред европейските жители.
Предстои страните-членки на Европейски Съюз да прегледат и механизъм за шерване на ваксини от държави-членки на съюза към трети страни, като за България предпочитани са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР