Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически

...
Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически
Коментари Харесай

Загиналите при взрива в китайския химически завод са вече 47, ранените са 640

Рязко набъбна броят на жертвите от гърмежа в китайския химически цех в град Янчън, на към 260 километра северно от Шанхай. По последни данни те са към този момент 47, а ранените - 640. Сериозно потърпевшите са 90. От тях 32-ма са в сериозно положение, а 58 - в тежко, оповестиха Франс прес и Ройтерс, цитирайки кмета на града Цао Лубао. Неговата конференция бе излъчена директно от доста китайски електронни медии.

Наложила се е евакуацията на 3000 души от зоната на детонацията като защитна мярка против нови гърмежи и приключвания на рискови газове. Пострадалите са настанени в 16 лечебни заведения. В избавителните интервенции на място вземат участие 192 противопожарни отряда, 3500 души медицински личен състав, над 930 военнослужещи и тежка техника по почистване на руините. С големи старания пожарът след гърмежа най-сетне е бил овладян тази заран към 3 ч локално време.

Китайският президент Си Цзинпин, който е на публично посещаване в Италия, подреди през днешния ден на държавното управление да окаже оптималната помощ на всички потърпевши от гърмежа, на способените органи - да хвърлят всички сили за очистване на последствията, да продължат издирвателно-спасителните работи, както и да се открият аргументите за произшествието.

"Напоследък имаше серия от огромни произшествия и всички локални органи и съответните инстанции би трябвало напълно да усвоят поуките от тях ", акцентира Си, представен от Ройтерс.

Бюрото за екозащита в източната китайска провинция Цзянсу заяви нощес, че станцията за мониторинг в региона на гърмежа не е установила ненормални концентрации на толуен, ксилен или бензин. Концентрациите на ацетон и хлороформ отвън периметъра на зоната на гърмежа също са в нормите.

Местните управляващи подредиха краткотрайно да бъде спряна работата на всички 68 предприятия, ситуирани в химическия промишлен парк на град Янчън.

Експлозията стана през вчерашния ден следобяд в завода за пестициди на химическата компания "Цзянсу тянцзаи ". Тя бе толкоз мощна, че сеизмолозите записаха в региона земен трус с магнитуд 2,2. Ударната вълна изпотроши стъклата на прозорците на домове на 6 км от мястото на произшествието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР