Рядко теле от морж под 24/7 грижи за гушкане в Аляска умря

...
Рядко теле от морж, което е било под 24/7 грижи,
Коментари Харесай

Рядко теле от морж, което е било под 24/7 грижи, след като е намерено да се скита само в Северна Аляска, е починало, според Alaska SeaLife Center.

„С разбито сърце споделяме, че телето на морж, прието в програмата за реагиране на дивата природа на ASLC на 1 август 2023 г., почина тази сутрин, след като състоянието му се влоши“, каза центърът в съобщение за медиите в петък.

„Въпреки че нашите екипи за грижа за животните работиха неуморно, за да осигурят денонощни интензивни грижи, без да го напускат, в крайна сметка телето се поддаде на състоянието си“, казаха от центъра. „Аутопсията ще бъде извършена през следващите дни, за да се разбере по-подробно причината за смъртта.“

Теленцето на тихоокеанския морж, което се оценява на възраст около месец, пристигна в Alaska SeaLife Center на 1 август, след като беше забелязано на северния склон на Аляска, на около четири мили навътре от морето Бофорт, съобщи центърът по-рано. Властите казаха, че районът, където е намерено почти 140-килограмовото теле, е необичаен, тъй като тихоокеанските моржове обикновено се срещат в океана или по западното крайбрежие.

Малките моржове зависят от майките си през първите две години от живота си и не са се виждали възрастни моржове, когато това е намерено, според центъра.

Ветеринарният екип беше загрижен за недохранване, дехидратация и замъглено око, казаха от центъра. Кръвната картина потвърди, че е дехидратиран и може да се е борил с инфекция.

Заповедите на ветеринарния лекар изискват 24-часови грижи, които включват постоянно гушкане, за да се запази спокойствието на телето и с надеждата, че то се развива здравословно, казаха от центъра.

„Въпреки че често е възнаграждаващо, спасяването на диви животни по своята същност е непредсказуемо и идва с възможността за големи загуби. За тези, които посвещават живота си на грижата за животните, това е най-трудната част от работата“, казаха от центъра в съобщението си в петък.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР