Рядък природен феномен смая посетителите на националния парк Йосемити в

...
Рядък природен феномен смая посетителите на националния парк Йосемити в
Коментари Харесай

Зрелищен огнен водопад в парк Йосемити в САЩ

Рядък естествен феномен смая посетителите на националния парк Йосемити в сряда вечерта, написа Daily Mail.

Водата, изтичаща от водопадите Horsetail в източния завършек на скалната стена на Ел Капитан, съвършено улавяше светлината на залязващото слънце, оставяйки я да свети в алено и да наподобява на поток от пламъци, изтичащ от скалата.

Събитието, известно като " огнепад “, се случва в парка единствено в избрани дни към края на февруари, когато залязващото слънце осветява водопада.

Посетителите, които желаят да влязат в парка през последните два уикенда на февруари, би трябвало да създадат предварителни резервации.

" Когато слънцето пада под точния прав ъгъл, то се отразява върху Ел Капитан “, сподели пред Агенция Франс Прес чиновник по връзки с обществеността за народен парк Йосемити Скот Гедиман.

" Това е композиция от слънце, отразяващо се във водата, ясно небе, течаща вода. Ако всичко това се събере, това е магия “, добави той.

Феноменът продължава единствено няколко къси минути, до момента в който ъгълът на светлината е верният.

Водопадите се спускат от 2130 фута надолу по Ел Капитан и текат единствено през зимата, когато е паднал задоволително сняг и температурите са задоволително високи за размразяване.

Фотографите, които се стичат в парка, са очаровани от хубостта на гледката.

" В взаимозависимост от това по какъв начин слънцето залязва против планината или скалата, това основава в действителност добър огнен резултат за фотографите и можете да получите красива фотография от него “, сподели фотографът Whtiney Clark. Тя пътува от Сан Франциско, с цел да види водопада.

Тери Кантрел посети от Фресно, Калифорния, с цел да направи свои фотоси.

" Снимките, които видях [на огнепада], са просто прелестни “, сподели тя пред AFP.

" Всеки желае да има собствен личен, тъй че това се пробвам да направя “, добави тя.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР