Руснаците преследват правозащитници и журналисти в Крим, вкарват цивилни граждани

...
Руснаците преследват правозащитници и журналисти в Крим, вкарват цивилни граждани
Коментари Харесай

Пратеникът на Украйна за Крим Тамила Ташева: Руснаците измъчват и...

" Руснаците преследват правозащитници и публицисти в Крим, вкарват цивилни жители в тъмни изби и ги изтезават там. Те вършат по този начин, че  хора изчезват ", съобщи Ташева пред немската медийна група Eр Ен Де (RND) в Берлин. 

 

" Руснаците трансфораха Крим в голяма военна база и го употребяват като плацдарм за набези против Украйна ", сподели тя. 

 

Лошото положение на човешките права в Крим е осъждано и в отчети на Съвета на Европа и други организации, напомня ДПА.

 

През февруари 2014 година, след свалянето на тогавашния украински президент Виктор Янукович, който беше предан на Москва, Русия стартира да разпол

ага на полуострова бойци без отличителни знаци, така наречен зелени човечета. 

 

Ташева е представител на украинския президент Володимир Зеленски за Крим. Тя съобщи, че от 2014 година насам държавното управление в Москва нелегално е заселило към 800 000 руснаци в Крим, до момента в който преди анексията популацията е наброявало 2,3 млн. души. 

 

" В съдилищата в Крим в този момент също работят най-вече руснаци ", сподели тя. Крим служи и като модел за окупация на други територии в Украйна след съветската инвазия на 24 февруари 2022 година

 

В Украйна настъпват " доста, доста сложни времена ", споделя Ташева, поради настъплението на Русия.

" Германия е вторият максимален снабдител на военна помощ, само че за жалост това към момента не е задоволително. Важно би било да вземем за пример да се спрат военните доставки на Русия към Крим през Керченския мост ". 

 

" Нуждаем се от крилати ракети " Таурус ", както и от други системи. Но разбираме, че това е сложна политическа полемика в Германия. "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР