Руснаците обстрелваха тази нощ и Харковска област, има загинал и

...
Руснаците обстрелваха тази нощ и Харковска област, има загинал и
Коментари Харесай

Безсънна нощ за хората в Киев заради удари с дронове, увеличава се броят на жертвите

Руснаците обстрелваха тази нощ и Харковска област, има умрял и ранени

Мощни детонации раздрусаха Киев, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Руските окупационни войски още веднъж изстреляха безпилотни самолети камикадзе. В множеството региони на страната е оповестена въздушна паника. Противовъздушната отбрна работи в редица райони и най-много в Киев, написа украинското издание.

Междувременно съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ заяви, че след ударите по Киев земята се разлюляла като при земетресение. 

 

Експлозиите в столицата бяха доказани от кмета на Киев Виталий Кличко.

„ Информацията се прецизира. В региона работи Противовъздушна отбрана, има свалени цели ", прибавя той.

По-късно градоначалникът разкри, че гърмежите са чували откъм Житомир. 

В 02:20 часа въздушна паника бе оповестена в Киев, Киевска, Житомирска, Черниговска, Сумска, Харковска, Днепропетровска, Полтавска, Черкаска, Кировоградска, Винишка, Волинска, Хмелницка, Ровенска и Черновицка област.

 

От падащи парчета се запалил покривът на къща в Киев. Информацията за жертвите се прецизира, оповестиха от Киевската военна администрация. 

От ведомството сигнализираха и за пожар в друга 9-етажна постройка след рухване на парчета от безпилотен летателен уред, а кметът Кличко предизвести, че нова вълна дронове лети към столичния град. 

Минути преди три часа в различен регион на Киев паднаха парчета върху бензиностанция. Трима души са починали. Първоначално бе обявено за една жертва. Информацията се прецизира, написа УНiАН.

В същото време Кличко разкри, че силите на Противовъздушна отбрана са унищожили повече от 20 дронове, движещи се към Киев.

Пожари са лумнали и на покрива на търговски център, както и на строителната площадка. Информацията за потърпевшите се прецизира.

35-годишна жена е приета в болница в киевска болница след рухване на дрон върху бензиностанция, а 41-годишен мъж почина, заяви в това време Кличко. 

7-етажна нежилищна постройка също е била изумена. Паднала е част от стената и е зародил пожар на 3 етаж. На място има спасители.

Унищожени са строителни структури на обща повърхност от 1000 кв. м. Спасителите са употребявали най-новите средства и технологии за очистване на пожара, осведомиха от регионалната военна администрация в Киев. 

Едва в 6:23 часа бе разгласен завършек на въздушната паника в украинската столица.

Броят на жертвите на офанзивата се усилва, написа обаче украинската осведомителна организация.

В Купянск е погубен 60-годишен мъж вследствие на съветски въздушен удар. Той е бил в двора си, когато се чул гърмежа. 

Руските нашественици нападнаха и други селища в Харковска област, осведоми УНiАН. Жена е получила охлузни рани, оповестиха от полицията. 

Украинското издание написа за страшна покруса в Днепър при удара по ветеринарната клиника преди два дни. 32 души са ранени, а няколко души са изчезнали безследно. Съобщава се, че на мястото са открити фрагменти от тела.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР