Руснаци, които настояват българските власти да дадат убежище на Александър

...
Руснаци, които настояват българските власти да дадат убежище на Александър
Коментари Харесай

Руснаци в Бургас настояват за убежище на Александър Стоцки и всички противници на войната

Руснаци, които упорстват българските управляващи да дадат леговище на Александър Стоцки и всички съперници на войната и Путин в Украйна, се събраха пред паметника на Съветската войска в Бургас, заяви БГНЕС.Те приканиха България да помогне на руснака Александър Стоцки и други като него, застрашени от изгонване в родината им поради противоречие с режима на Путин.

На 11 април във Върховния съд ще се организира съвещание по обжалване на отхвърли за леговище за съветския опозиционер. Стоцки напуща Русия на 25 февруари 2022 година заради несъгласието му с съветската експанзия против Украйна и страхът му след това да не бъде свикан в армията за присъединяване във военните дейности против Украйна.

„ Дошли сме тук през днешния ден с цел да подкрепим Александър Стоцки, емигрант от путинския режим, и да помолим българските управляващи и държавната организация за бежанците да му дават леговище в България ”, съобщи Денис Купин.

" Не можех да пребивавам повече в Русия, режимът на Путин е ужасяващ, а тази война потресаваща - не мога да го приема и знаех, че няма да мълча за мнението ми за войната. В подобен случай щях да бъде в пандиза. Искам повече хора да знаят за обстановката в Русия - няма народна власт там, както споделя Държавната организация за бежанците. Затова желаеме отбрана от България, има и други хора в това състояние ", съобщи Александър Стоцки.

В поддръжка на Стоцки е и различен съветски опозиционер - Даниел Маурин от Екатеринбург, който има сходна орис.

„ Аз съм против Путин и войната. Затова и съм преследван от Руската федерация и полицията. 9-и месец към този момент Агенцията за бежанците в България отхвърлят интернационална протекция, на мен и на жена ми. И все още очаквам правосъдно решение за протекция ", сподели Даниел Маурин.

„ Ние поддържаме съветските бежанци, които са избягали от режима на Путин. Страната ни се е трансформирала във фашистка страна. Хората са вкарвани в пандиза без причина, има принуда. Затова молим българските управляващи да окажат поддръжка ", съобщи Раман Яковлев.

Следващото правосъдно съвещание по делото на Александър Стоцки е планувано за вторник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР