Руснакът Даниил Медведев е новият шампион в турнира по тенис

...
Руснакът Даниил Медведев е новият шампион в турнира по тенис
Коментари Харесай

Медведев надви Синер във финала при мъжете в Маями и грабна 19-ата титла в кариерата си

Руснакът Даниил Медведев е новият първенец в шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Мастърс 1000 " в Маями. Във финала той се наложи със 7:5, 6:3 над италианеца Яник Синер. За Медведев това е 19-а купа в кариерата, която идва в 19-и друг шампионат.

В първите 10 гейма на мача съперниците се движеха компактно един до различен и не си разрешиха един от тях да се откъсне. Така се стигна до заключителните два гейма от сета, които бяха безупречно извоювани от Медведев и той затвори първата част при резултат 7:5.

Това даде подтик в играта на руснака, до момента в който италианеца почувства физическо неразположение развръзката във втория сет пристигна доста по-бързо. Медведев игра въодушевено и завоюва първите си две подавания, с което тотално отхвърли противника и завърши мача, печелейки втория сет с 6:3.

За успеха си Медведев ще прибере над 1,2 милиона $ от общия награден фонд от 8,8 милиона. Освен това той ще вземе и 1000 точки за международната класация, с които ще се изкачи на четвърто място.

С достигането си до финала в Маями Яник Синер ще се придвижи до деветото място в света и ще прибере премия в размер на 662 хиляди $.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР