Руснак, който твърди, че е дезертьор от свързаната с Кремъл

...
Руснак, който твърди, че е дезертьор от свързаната с Кремъл
Коментари Харесай

Кой е Андрей Медведев, бил ли се е за Вагнер, дезертьор ли е

Руснак, който твърди, че е беглец от свързаната с Кремъл наемническа група " Вагнер ", бе изправен пред съда в Осло поради махленски пердах в центъра на столицата, съобщи БГНЕС.

Облечен в бежова риза и панталони, Андрей Медведев се призна за отговорен, че е взел участие в сборичкване пред бар през февруари, оказал е опозиция при арест и три седмици по-късно е носил въздушен револвер.

26-годишният мъж, който търси леговище в Норвегия, отхвърли да е нападнал чиновниците на полицията в ранните часове на 22 февруари.

Полицейски чиновник съобщи пред съда, че обвиненият е бил превъзбуден, " очевидно пийнал " и " в военен режим " тази нощ.

Междувременно Медведев съобщи, че не си спомня детайлностите от битката, и изясни, че дейностите на опозиция и принуждение, в които е упрекнат, са били просто рефлекси към болката от задържането.

" Не съм имал желание да контузвам никого ", съобщи той пред съда.

" Това беше просто естествена физическа реакция на породена болежка ".

Той сподели също, че е купил въздушен револвер " за самоотбрана, тъй като в моето състояние рискът да бъда атакуван е голям ".

Прокуратурата към момента не е оповестила какво наказване ще изиска.

Медведев твърди, че се е сражавал в Украйна като член на " Вагнер " в продължение на четири месеца, преди да дезертира през ноември, когато групата сякаш е удължила контракта му срещу волята му.

Потенциално скъп очевидец, който може да хвърли светлина върху изказванията за жестокостта на " Вагнер " в Украйна, Медведев е разпитван от норвежките управляващи, откогато е дошъл в страната.

По-специално, той твърди, че знае за изтезанията на наемниците на Вагнер, които са отказали да се върнат в багра, и споделя, че разполага с видеозапис, показващ това.

От идването си в Норвегия той е главоболие за управляващите. През януари е бил задържан за малко, защото е отказал да съблюдава рестриктивните мерки, наложени от полицията, съгласно юриста му.

В началото на март е бил арестуван за малко и в прилежаща Швеция. Адвокатът му съобщи, че е минал границата, с цел да си купи цигари, които там са по-евтини, без да знае, че не може да напуща страната, до момента в който се преглежда молбата му за леговище.

Остават доста въпроси по отношение на предишното на Медведев и събитията на бягството му. Някои специалисти настояват, че той не е могъл да премине през мощно охраняваната граница без непозната помощ.

Той твърди, че е преплувал замръзналата река Пасвик, която бележи част от руско-норвежката граница, до момента в който е бил преследван от кучета и съветски граничари, които са стреляли по него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР