Руското военно командване се готви да премести бивши бойци от

...
Руското военно командване се готви да премести бивши бойци от
Коментари Харесай

ISW: Прехвърлят бивши вагнеровци от Африканския корпус в Белгородска област

Руското военно командване се готви да реалокира някогашни бойци от ЧВК " Вагнер “, служили в Африканския корпус, в Белгородска област. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Докладът цитира вътрешен източник, съгласно който генерал-лейтенант Андрей Аверянов Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Русия не е спазил периодите на Кремъл за основаване на " Африкански корпус “ под шапката на Министерството на защитата в Москва.

Поради тази причина източникът оповестява, че съветските управляващи се готвят да предислоцират елементи на Африканския корпус от Черния континент в Белгородска област, която постоянно попада под офанзиви на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

" Настоящите старания на " Вагнер “ за набиране на личен състав за нейните действия в Африка в действителност са предопределени за наемане за разполагане в Белгородска област. Войници на съветския Африкански корпус дойдоха в Нигер на 12 април и към момента не е известно дали групата ще изцяло да приключи активността си там а или единствено някои елементи на корпуса ще бъдат предислоцирани в руско-украинската гранична зона “, се споделя в отчета на ISW.

Отбелязва се, че Аверянов преди този момент е взел участие в съветска делегация, която се е срещала с публични лица в Буркина Фасо, Нигер и Мали, и наподобява е взел участие интензивно в напъните на съветското държавно управление да поеме управлението на " Вагнер “.

" Аверянов по-специално е пълководец на отделение 29155 на ГРУ. То е отговорно за опита за убийството на Сергей Скрипал в Обединеното кралство през 2018 година. Съвместно следствие на 60 Minutes, Der Spiegel и The Insider неотдавна откри, че той е забъркан в несмъртоносни офанзиви с потребление на ориентирана сила или акустични оръжия против американския държавен личен състав в Съединени американски щати и в чужбина ", се споделя още в отчета на ISW.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР