Руското правителство забрани износа на леки автомобили, самолети и дронове

...
Руското правителство забрани износа на леки автомобили, самолети и дронове
Коментари Харесай

Русия забранява износа на автомобили и самолети до края на годината

Руското държавно управление забрани износа на леки коли, самолети и дронове до края на 2022 година, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Междувременно автомобилостроителната група " Стелантис " (Stellantis) пък осведоми, че е спряла целия експорт на коли за Русия, както и вноса от страната, заяви Ройтерс, цитирайки изказване на компанията, получено по имейл.

" Стелантис " има цех за произвеждане на микробуси в Калуга, Русия, в партньорство с " Мицубиши " (Mitsubishi).

По-рано през днешния ден Русия отвърна на западните наказания, наложени поради нейната инвазия в Украйна, като забрани износа на редица артикули и селскостопански артикули.

Русия ще спре да изнася пшеница, меслин (смес от пшеница и ръж), ръж, ечемик и царевица за Евразийския стопански съюз (ЕИС) до 31 август, с цел да подсигури вътрешния си пазар с задоволително храна, заяви съветското министерство на стопанската система.

Освен това ще бъде неразрешен експортът на захар за трети страни до 31 август, само че са вероятни някои изключения за ЕИС, в който членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и самата Русия, допълват от министерството.

По-рано през днешния ден съветското държавно управление наложи възбрана за експорт на редица артикули и артикули, измежду които техническо и телекомуникационно съоръжение, медицински артикули и инсталация, селстостопанско съоръжение, авто и електрическо съоръжение. Мярката включва и железопътни вагони, контейнери, турбини и сходни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР