Руското правителство създава своя собствена наемническа група, която да действа

...
Руското правителство създава своя собствена наемническа група, която да действа
Коментари Харесай

Русия създава нова армия в Африка

Руското държавно управление основава своя лична наемническа група, която да работи в Африка, възползвайки се от празнотата, останала след гибелта на някогашния началник на групата " Вагнер " Евгений Пригожин, заяви " Блумбърг ", базирайки се на свои източници.

Незаконните действия на Москва и връзките ѝ с властническите режими в Африка от години са в центъра на публичното внимание. Руските наемници на континента, в това число групата " Вагнер ", приходите от чиито интервенции отиват в Русия, неведнъж са упреквани в нарушение на човешките права на локалното население.

Тъй като огромна част от мрежата и бизнес ползите на паравоенната организация към момента са налице в Африка, съветското държавно управление се стреми да извлече изгода от съществуващите връзки с африканските страни, регистрира " Блумбърг ".



Новата наемническа група, наречена " Африкански корпус ", споделя името на военните сили на нацистка Германия, работили на континента през 40-те години на ХХ век. Не е ясно дали съвпадението е целеустремено или инцидентно, написа " Блумбърг ".

Според акаунта на групата в Телеграм и източници, близки до Министерството на защитата на Русия, " Африкански корпус " се стреми да набере най-малко 20 000 бойци, които да служат в 5 страни в Сахел.

В разгара на наличието на " Вагнер " в Африка на терен имаше няколко хиляди наемници, тъй че не е ясно незабавно по какъв начин " Африкански корпус " има намерение да усили фрапантно броя им, изключително като се има поради продължаващата нужда от изпращане на бойци за сражения в Украйна.

Корпусът ще бъде под командването на Министерството на защитата на Русия и съгласно информацията се възнамерява да работи в няколко съветски бази. Подобна смяна би премахнала всяка евентуална опция за отказване на военни закононарушения или мародерство, която съществуваше, когато наличието на Русия в Сахел беше концентрирано към групата " Вагнер ".

Досега в Африка са пристигнали единствено към 100 бойци от новата формация. Те са били изпратени в Буркина Фасо, с цел да обезпечат сигурността на военното държавно управление на Ибрахим Траоре, който взе властта с прелом през 2022 година, акцентира " Блумбърг ".

В същото време съветското военно наличие в Централноафриканската република се удвои след гибелта на Пригожин и доближи към 2000 души.

Западни чиновници са коментирали пред " Блумбърг ", че постоянните съветски войски постепенно заменят наемниците. Очаква се една от главните цели да бъде продължение и евентуално разширение на предходната тактичност за рандеман на естествени запаси, характеризирана от някои на Запад като спонсорирано от държавното управление мародерство в огромен мащаб.

Очаква се облагите да бъдат пренасочени към военните старания на Русия в Украйна.

" Засега това може да е упражнение по ребрандиране, само че към този момент е страховит резултат за руснаците ", споделя пред " Блумбърг " анализатор, следящ активността на " Вагнер ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР