Руското посолство излезе с позиция по повод думите на Кирил

...
Руското посолство излезе с позиция по повод думите на Кирил
Коментари Харесай

Руското посолство към Петков за „Турски поток“: Безпочвени нападки

Руското посолство излезе с позиция във връзка думите на Кирил Петков през днешния ден. В Брюксел българският парламент съобщи, че пред Байдън като образец за корупция и преодоляване на Путин на Балканите е точно „ Труски поток “. Според посолството на Русия у нас, коментарът на Петков е недипломатичен и недодялан, а нападките му са безпочени.

Ето какво написаха от посолството на Русия у нас:

Обърнахме внимание на недипломатичния, изострен и недодялан коментар от главата на българското държавно управление по отношение на Президента на Руската Федерация Владимир Путин в подтекста на реализацията на плана по разширение на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода " Турски поток " в Република България.

Тръбопроводът стана най-големия инфраструктурен план в България от 1974 година (последен обект от този мащаб е АЕЦ " Козлодуй ", построен от руската компания " Топлоелектропроект " взаимно с българската " Енергопроект " ). Вместо обикновена признателност за бързо и сполучливо осъществяване на плана, който е освен взаимноизгоден за нашите страни, само че и е съдействал доста за усилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме единствено безпочвени нападки.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР