Руското настъпление срещу Авдеевка е претърпяло пълен провал, въпреки политиката

...
Руското настъпление срещу Авдеевка е претърпяло пълен провал, въпреки политиката
Коментари Харесай

ISW: Руското настъпление срещу Авдеевка претърпя пълен провал

Руското нахлуване против Авдеевка е претърпяло цялостен неуспех, макар политиката на руснаците да показват случилоот се там като някакъв " триумф ". Такъв е изводът на анализаторите от американския Институт за проучване на войната (ISW).
 
Анализирайки съветските и украинските известия, в частност видео и фото удостоверение от фронта, в ISW са констатурали, че съветските сили едвам са се придвижили малко напред на юг от Красногоровка и на югоизток от Первомайскоеь които се намират на Авдеевското направление. Руските заявки за завземане на Авдеевския коксохимически цех не са доказани от нито едно доказателство. 
 
" Продължаващите съветски опити за нахлуване в региона ан Авдеевка в Донецка област са претърпели цялостен неуспех ", декларират в ежедневния си преглед от Института за проучване на войната. 
 
Експертите от ISW разказват и някои от аргументите за съветските неуспехи. На първо място - украинските сили интензивно употребяват минните полета, с цел да забавят напредването на руснаците. В същото време заради изхабяване на стволовете на съветската артилерия, нейната акуратност е мощно нарушена. 
 
Един от съветските военни блогъри - Андрей Морозов ( " Мурз " ) отбелязва, че поради погрешно изтълкуване на обстановката към Авдеевка от страна на съветското командване, може да се стигне до такава степен, че съветските войски да " се блъскат в бетон (бутонни фортификации, бел. ред.), което да докара до цялостното им привършване ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР