Руското министерство на вътрешните работи обяви за издирване трима украински

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви за издирване трима украински
Коментари Харесай

Русия издирва трима украински генерали, обвинени в убийството и раняването на над 100 души при обстрел на Донбас

Руското министерство на вътрешните работи разгласи за търсене трима украински генерали, в това число заместник-главнокомандващия на украинските въоръжени сили Евгений Мойсюк, упрекнат в обстрела на Донбас, при който починаха и бяха ранени над 100 души, оповестява ТАСС.

" Мойсюк Евгений Георгиевич. Украинец. Издирван по член от Наказателния кодекс ", се споделя в базата данни. Не се прецизира по кой член се организира издирването. Генерал-майор Игор Палахнюк и Андрий Ковалчук също се търсят по углавен член в базата данни на Министерство на вътрешните работи на Русия.

В края на юли съветският Следствен комитет задочно упрекна някогашния пълководец на оперативно-тактическата група " Изток " Игор Палахнюк, някогашния пълководец на десантно-щурмовите войски на Украйна Евгений Мойсюк, началника на Обединения действен щаб в Зона ООС Андрей Ковалчук.

Както означават във ведомството, през 2016, 2017, 2019 година те са командвали елементи на въоръжените сили на Украйна, които са обстрелвали обитаеми места в Донецката и Луганската национални републики. В резултат на това над 100 души починаха и бяха ранени. Евгений Мойсюк е генерал-лейтенант от въоръжените сили на Украйна, от 2021 година заема длъжността заместник-главнокомандващ.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР