Руското министерство на вътрешните работи обяви награда от 1 млн.

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви награда от 1 млн.
Коментари Харесай

Обявиха награда от 1 млн. рубли за залавянето на двама командири на батальона „Азов“


Руското министерство на вътрешните работи разгласи премия от 1 млн. рубли за подпомагане при задържането на командирите на украинския народен батальон " Азов "  Константин Немичев и Сергей Величко, упрекнати в изтезания на съветски военни, оповестява пресцентърът на съветското Министерство на вътрешните работи, предаде РИА Новости.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6740
Двамата били изтезавали съветски военнослужещи и ги убивали с особена свирепост.

През май Немичев и Величко бяха оповестени за междудържавно търсене и съдът ги арестува задочно.

Двамата командири на Азов са родом от Харков, Величко е роден през 1994 година, Немичев е с две години по-млад. В Русия те бяха включени във федералния лист на " Десет изключително рискови търсени нарушители ". Според Следствения комитет те са забъркани в похищението върху живота на минимум осем съветски бойци.

Специалното поделение " Азов " на Националната армия на Украйна беше основано след държавния прелом през 2014 година Той включваше радикали, които се придържаха към расистки и неонацистки възгледи - освен жители на Украйна, само че и наемници от други страни. " Азов " взе участие в украинската военна интервенция в Донбас. През 2015 година Руският следствен комитет образува наказателно дело против свои бойци за отвличания, изтезания и потребление на неразрешени средства и способи за водене на война.

Още в хода на специфичната военна интервенция в Донбас станаха известни голям брой доказателства за закононарушенията на „ азовците “, по-специално изтезанията и бруталните убийства на цивилни и пандизчии. Освен това бойците бяха прикрити от популацията като жив щит. В началото на август Върховният съд на Русия призна Националния батальон за терористична организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР