Руското министерство на външните работи обяви, че основен проритет е

...
Руското министерство на външните работи обяви, че основен проритет е
Коментари Харесай

Москва: Основен приоритет е да се избегне война между ядрени сили

Руското министерство на външните работи разгласи, че " главен проритет " е да се избегне война сред нуклеарни сили, която би имала " пагубни последствия " , заяви Франс прес.

" В тази сложна и бурна обстановка - резултат от безразсъдните и безсрамни дейности, целящи да подкопаят нашата национална сигурност, главен приоритет е да се предотврати всякаква борба сред нуклеарни сили " , се показва в изказване на ведомството на фона на сериозното напрежение сред Москва и Запада.

Русия прикани всички други страни, които имат нуклеарно оръжие , " да разрешат тази най-важна задача " като сложат завършек на своите " рискови опити да протягат ръка на жизненоважните ползи на другите ".

Според изказването на външното министерство, в случай че западните страни, които оказват помощ на Украйна, продължат да " стоят на прага на пряк боен спор (с Москва) и да окуражават провокации с оръжия за всеобщо заличаване ", то това ще докара до " пагубни последствия ".

" Русия остава водена от своя принцип, че нуклеарна война, в която не може да има победител, е неприемлива и в никакъв случай не би трябвало да стартира ", акцентират от министерството.

Оттам припомнят за нуклеарната теория на Москва, която планува прибягването до нуклеарно оръжие " само за защита " при положение на офанзива против Русия с оръжия за всеобщо заличаване или експанзия с стандартни оръжия, " заплашващи самото битие на страната ".

Външното министерство удостовери уговорката на страната, която дружно със Съединени американски щати, Китай, Англия и Франция одобри обща декларация през януари. В нея нуклеарните страни потвърдиха споделената отговорност да се избегне нуклеарна война , осведоми Ройтерс.

Тези изказвания се вършат в миг, когато западните страни упрекват Москва, че употребява опасността от нуклеарна война в опит да ги възпре от това да поддържат Украйна, където Русия води военна атака от края на февруари, напомня Агенция Франс Прес.

Руският президент Владимир Путин и други висши съветски представители няколкратно са правили завоалирани изявления за вероятно потребление на нуклеарно оръжие.

В. " Ню Йорк Таймс " се базира на анонимни американски представители и заяви през днешния ден, че съветски военни ръководители неотдавна са обсъждали опцията за потребление на тактическо нуклеарно оръжие в Украйна , което е с по-малък заряд от стратегическото.

Путин не е взел присъединяване в тези диалози и не е имало индикации за подготовка , прецизират анонимните източници. Вестникът въпреки всичко показва, че тези разисквания са засилили безпокойството на западните столици, които си задават въпроса дали заканите на Кремъл могат да станат действителност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР