Русия твърди, че е свалила 3 ​​украински „атакуващи дрона“ при последното нападение срещу Москва

...
Руското министерство на отбраната заяви, че най-малко три украински дрона
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната заяви, че най-малко три украински дрона са били свалени при последния опит на Киев да атакува сайтове в Москва.

Министерството съобщи рано във вторник, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили два безпилотни летателни апарата над регионите Калуга и Тверс, които граничат с региона на Москва. Трети дрон е бил свален по-близо до руската столица, над района на Истра в Московска област, добави той.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че „атакуващите дронове, насочени към Москва“ са били унищожени, според руската информационна агенция ТАСС. Собянин каза в приложението за съобщения Telegram, че според първоначалната информация „няма жертви“.

Отломки от сваления дрон в района на Истра са повредили домакинство, каза той, а отломки от дрон в Тверска област са паднали в село Завидово.

Според руската държавна информационна агенция РИА, Завидодво е домът на „Русь“, официална резиденция на руския президент Владимир Путин.

Основните резиденции на Путин са резиденцията Ново-Огарьово в Московска област, както и Големият Кремълски дворец – където се провеждат официални събития.

Руските информационни агенции също съобщиха във вторник, че почти 50 полета са били отменени или отложени на четирите големи летища около столицата – Внуково, Домодедово, Шереметиево и Жуковски. Операциите бяха подновени по-късно сутринта.

Атаките с дронове на руска територия се превърнаха в почти ежедневно явление през последните седмици и прекъснаха полетите за и от Москва, както и причиниха щети на жилищни и търговски имоти в столицата и други региони на страната.


Съобщава се, че огромна вълна от дронове е унищожила четири руски военни тежки транспортни самолета миналата седмица на летище в западната Псковска област на Русия, разположено на около 660 км (около 411 мили) северно от границата с Украйна.

Украйна рядко поема пряка отговорност за подобни атаки на руска територия и райони на Украйна, анексирани от Москва.

Но миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски изглежда намекна, че украинските сили стоят зад атаката срещу Пксов и че Киев е разработил ново оръжие с голям обсег, способно да атакува много по-дълбоко в Русия.


 

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР