Руското министерство на отбраната заяви, че истинската цел на САЩ

...
Руското министерство на отбраната заяви, че истинската цел на САЩ
Коментари Харесай

Русия: САЩ се бият за икономически активи в Сирия

Руското министерство на защитата съобщи, че същинската цел на Съединени американски щати в Сирия не е битката против "Ислямска страна ", а завладяването на "икономически активи " на страната, съобщи Reuters.

Министерството изложи своята версия за въздушния удар, за който през вчерашния ден заяви Вашингтон, нанесен от водената от Съединени американски щати интернационална коалиция с хеликоптери против сирийски държавни сили край някогашния нефтопреработвателен цех Ел Исба, на 17 км югоизточно от Салхиях.

Според съветското военно министерство причина за случая е, че сирийските сили подхванали акция, без да я съгласуват дейностите си с съветското командване. Руски военни в този регион на провинция Дейр аз Зур няма, акцентира ведомството.

След диалози сред съветското командване в авиобазата "Хмеймим " по откритите канали с представители на щаба на интернационалната коалиция, американската страна декларирала, че заводът се намира под контрола на сирийските демократични сили и военнослужещи на Съединени американски щати.



Според съветското министерство случаят "за следващ път показва, че същинската цел на продължаващото нелегално наличие на американски сили на територията на Сирия към този момент не е битката с интернационалната терористична формация ИДИЛ, а завземането и задържането под собствен надзор на стопански активи, принадлежащи само на Сирийската арабска република ".



Преди това редица медии оповестиха, че държавните сили са се доближили компактно до газовото находище Коноко в провинция Дейр аз Зур, считано за третото по величина в Сирия. Този регион на източния бряг на река Ефрат се намира под контрола на опозиционните Сирийски демократични сили от октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР