Руското министерство на отбраната съобщи, че не е уведомявало норвежката

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че не е уведомявало норвежката
Коментари Харесай

US експерт обясни има ли връзка между аварията на руската подводница и учение на НАТО край Норвегия

Руското министерство на защитата заяви, че не е уведомявало норвежката страна за някаква спешна обстановка с съветския дълбоководен проучвателен уред, в който при пожар починаха 14 моряци. Изявлението на министерството бе публикувано в отговор на медийни изявления, че Норвегия била известена от съветското министерство за газова детонация, оповестяват международните медии.

Шокираща версия за гибелта на съветските подводничари с високи звания и Герои на Русия (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано осведомителни организации цитираха шефа на норвежката работа за радиационна и нуклеарна отбрана Пер Странд, съгласно който съветските управляващи са удостоверили, че на техен кораб е станала газова детонация, само че не са дали детайлности. Странд сподели също, че норвежките управляващи са ревизирали нивото на радиация и не са разкрили "анормално високи индикатори " в региона, където е станал пожарът.

Първи версии за нещастието с изгорелите 14 съветски моряци в секретната подводница "Лошарик "

Според източници авариралият уред е подводница АС-12, известна като "Лошарик ", употребена за специфични интервенции на огромна дълбочина. Руското министерство заяви, че става дума за дълбоководен уред за проучване на морското дъно, само че не посочи какъв вид.

Руската подводница с 14 изгорели моряци е от свръхсекретния план "Лошарик " (СНИМКИ)

Международните медии цитират мнението на специалиста Иля Крамник, че огромният брой висши офицери, намирали се на подводницата, приказва, че на борда е имало представители на разнообразни елементи и може би екипажът е имал желание да прави някакви тествания.

Друг източник декларира, че този вид подводници, работещи по плана "Лошарик ", са част от Главното ръководство за дълбоководни проучвания - неповторима конструкция, която е част от ВМФ, само че в действителност "води собствен живот ". Главните им задания са "прослушване " на задгранични подводни информационни линии, повдигане от дълбокото на забавни мостри на въоръжения и военна техника, отбрана на аналогични съветски информационни средства.

Други медии означават, че на 2 юли, ден след повредата, край крайбрежията на Норвегия са почнали натовски учения за битка с подводници. Но базирайки се на американския специалист Майкъл Кофман, пишат, че надали изключителната обстановка, зародила на съветския уред, е обвързвана с тези учения.

По непотвърдени данни във военна болница в Североморск се намират петима потърпевши моряци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР