Руското министерство на отбраната отрече информацията за провеждане на изпитания

...
Руското министерство на отбраната отрече информацията за провеждане на изпитания
Коментари Харесай

Русия отрича да изпитва С-500 в Сирия

Руското министерство на защитата отхвърли информацията за осъществяване на тествания на противоракетната система С-500 в Сирия, за които по-рано заяви вестник "Известия ", предават TACC и Фокус.

„ [Системата] С-500 е предопределена за битка с балистични и аеродинамични цели на дълги дистанции. Няма никаква потребност от проби и изключително от потреблението на С-500 в Сирийската арабска република ", разясниха от военното ведомство обявата.

Според Министерството на защитата за тестване на тези системи в сложни климатични условия може да се употребява подготвителната площадка в Астраханска област, където изискванията за употреба на всяка система за Противовъздушна отбрана не са по-леки, в сравнение с са тези в Сирия.

Военното ведомство подсети, че системата за противовъздушна защита в Сирия пази съветските военни бази в Тартус и Хмеймим от всички класове балистични и аеродинамични цели.

Както бе маркирано от Министерството на защитата, опитът при потреблението на разнообразни съветски системи за противовъздушна защита в Сирия сигурно се взема поради при създаването на перспективни оръжейни системи, както и на обособени елементи и подсистеми. Ако е належащо, обособени детайли от основаните системи могат да бъдат тествани в действителни бойни условия.

По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че доставката на системата С-500 за войските ще стартира през 2020 година Комплексът се строи с опция за употреба в идващите 25 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР