Руското министерство на отбраната е извадило и анализирало останки от

...
Руското министерство на отбраната е извадило и анализирало останки от
Коментари Харесай

Русия обяви, че е извадила останки от дронове след атаката в Севастопол - Топ новини

Руското министерство на защитата е извадило и анализирало остатъци от дронове, употребявани за офанзивата по съветския Черноморски флот на Кримския полуостров, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на информации в съветските медии. 

Според ведомството резултатите демонстрират, че дроновете са били оборудвани с навигационна система, прoизведена в Канада.

По-рано военното министерство насочи обвинявания към Украйна, че през вчерашния ден е направила нахлуване с 16 дрона благодарение на английски военноморски „ експерти “, които са помогнали с координирането на „ терористична офанзива “ – изказвания, които Англия отхвърли.

Москва съобщи, че е отблъснала офанзивата, само че корабите, които са станали неин обект, са взели участие в обезпечаването на зърнения кулоар от украинските черноморски пристанища.

Украинските управляващи изрекоха съмнение, че самата Русия носи отговорност за детонациите, които тя след това употребява като опрощение за преустановяване на присъединяване си в постигнатото с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение за износа на зърно – ход, който подкопава напъните за облекчение на международната продоволствена рецесия.

Към този миг Ройтерс не може да удостовери от самостоятелни източници изказванията на двете страни.

„ Възстановената информация в паметта на навигационния правоприемник демонстрира, че изстрелването на надводните дронове е било от крайбрежията край Одеса “, се показва в изказване на съветското военно министерство.

Оттам настояват, че дроновете са се движили в зоната за сигурност към „ зърнения кулоар “, преди да сменят курса си в посока съветската морска база в Севастопол – най-големият град в анексирания от Русия през 2014 година Кримски полуостров.

По данни на ведомството един от надводните дронове евентуално е пуснат от самата зона за сигурност към зърнения кулоар.

„ Това може да е индикация, че първичното изстрелване на апарата е от един от гражданските кораби, изпратен от Киев или западните му настойници, с цел да реализира експорт на селскостопански артикули от украинските пристанища “, показват още от ведомството.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР