Руското либерално радио “Ехото на Москва е свалено от ефир,

...
Руското либерално радио “Ехото на Москва е свалено от ефир,
Коментари Харесай

Кремъл спря либералното радио „Ехото на Москва“

Руското демократично радио “Ехото на Москва ” е свалено от ефир, заяви Ройтерс , като цитира изказване в обществените медии на основния редактор на радиостанцията Алексей Венедиктов, един от най-влиятелните съветски публицисти.

Сайтовете на радиото и на телевизия “Дожд ” също са частично недостъпни в Москва, откакто съветската прокуратура изиска ограничение на достъпа до тях. Венедиктов добави, че ще оспори решението пред съда, означи ТАСС.

Пресслужбата на прокуратурата заяви, че ограничаващите ограничения са поискани “във връзка с целенасоченото и редовно издание на интернет уеб страниците на “Ехото на Москва ” и телевизия " Дожд ” на информация с апели за екстремистка активност и принуждение, както и на искрено лъжливи сведения за дейности на съветски военнослужещи в границите на провежданата ” военна интервенция в Украйна.

Прокуратурата е поискала от Федералната информационна работа да вземе ограничения “за ограничавана на достъпа до посочените осведомителни запаси ”.

Руските управляващи се пробват да засилят контрола над информацията на фона на нашествието в Украйна, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР