Руско-китайските отношения са образец на междудържавно сътрудничество през 21-ви век,

...
Руско-китайските отношения са образец на междудържавно сътрудничество през 21-ви век,
Коментари Харесай

Путин потвърди пред Си Цзинпин, че ще присъства на откриването на Олимпиадата в Пекин

Руско-китайските връзки са пример на междудържавно съдействие през 21-ви век, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на видеосреща на върха с китайския водач Си Цзинпин. Владимир Путин удостовери, че ще отиде на церемонията по откриването на зимната Олимпиада в Пекин през февруари на фона на политически протест от Съединените щати, Англия, Австралия и Канада поради положението на човешките права в Китай. Си Цзинпин е подкрепил предложенията на Москва за правни гаранции от Съединени американски щати и НАТО за сигурността на Русия.

Отношенията сред Русия и Китай са достигнали невиждано високо ниво с помощта на поредното използване на Договора за добросъседство, дружба и съдействие, който е удължен с още пет години, означи Владимир Путин. Според него двете страни са построили нов модел на съдействие, учреден на невмешателство във вътрешните работи и взаимно ценене на ползите.

Тясната съгласуваност в дейностите на Русия и Китай на интернационалната сцена, виновният взаимен метод при решение на настоящите международни проблеми, се трансфораха в забележителен фактор за стабилността на интернационалните връзки.

Двамата водачи изрично се опълчват на " всеки опит за политизиране на спорта и олимпийското придвижване ".

Очаквам да се забележим персонално в Пекин, както се договорихме. Ще беседваме и по-късно ще участваме в церемонията по разкриване на Зимните олимпийски игри. Благодаря ви за поканата да участвам на това знаково събитие, съобщи Путин.

Китайският водач изрази поддръжка за предложенията на Москва към Съединените щати и НАТО за даване на юридически гаранции за сигурността на Русия. Списъкът с начинания е бил връчен през днешния ден на американската страна. Той включват задължения против по-нататъшното разширение на Пакта на изток и разполагането на някои типове оръжия край съветските граници.

Светът навлезе в интервал на турбуленция и промяна при комбинирания резултат от огромни промени и пандемия, които са без казус от един век. Отношенията сред Китай и Русия демонстрират нова жизнеспособност откакто минаха през всички типове тествания, съобщи Си Цзинпин, президент на Китай.

Според Китайския водач някои интернационалните сили се намесват във вътрешните работи на Китай и Русия под прикритието на демокрацията и брутално потъпкват интернационалния ред и приетите правила на интернационалните връзки. Не беще подминато и двустранното икономическо съдействие.

От януари до ноември тази година стокообменът е повишен с 31 % до 123 милиарда $. Така надминахме рекордните индикатори от предпандемийната 2019 година В близко бъдеще ще преминем границата от 200 милиарда $, съобщи Путин.

Сред тематиките са били доставки на съветско зърно за Китай, плана за газопровод " Силата на Сибир-2 " и основаване на самостоятелна финансова инфраструктура за руско-китайските търговски интервенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР