Руският волейболен гранд Динамо (Москва), без националът Цветан Соколов в

...
Руският волейболен гранд Динамо (Москва), без националът Цветан Соколов в
Коментари Харесай

Динамо удари Зенит в Казан! Алекно бесен

Руският волейболен гранд Динамо (Москва), без националът Цветан Соколов в състава, продължи да задълбочава рецесията в различен от грандовете - Зенит (Казан). Казанци позволиха 5-а загуба в последните си 6 мача, като в никакъв случай не е имало такава рецесия в клуба, откогато отпред е Владимир Алекно от 2008 година.

Динамо удари и надигра като посетител Зенит в Казан с в едно от огромните дербита на Русия, в отсрочен мач от 6-ия кръг, игран нощес.

Въпреки това, Зенит остава на 3-о място във краткотрайното класиране с 37 точки след 13 победи и 5 загуби. Московчани пък са 4-и с 35 точки след 12 победа и една единствена загуба. Двата отбора ще излязат един против различен още веднъж още на следващия ден (17 януари) в среща от постоянния 18-и кръг. Двубоят е от 17,00 часа българско време.

Динамо направи доста повече неточности - 35 против 22, само че Зенит не се възползва даже и от тази помощ, като игра доста едва в офанзива. Казанци отстъпваше и на всички други детайли.

В същото време Динамо игра без главния си изпълнител Цветан Соколов, който в този момент играе за България на европейската подготовка в Израел. Но той беше сменен ослепително от Романас Шкулявичус, който в първите два гейма безусловно въобще не видя казанската обсада, отбелязвайки 14 точки от 19 опита и позволи единствено една неточност. В последна сметка Шкулявичус бе над всички със страхотните 22 точки (2 блока и 59% успеваемост в атака) за успеха.

Иля Власов и Вадим Лихошерстов също способстваха доста за проблемите на Зенит, като забиха надлежно 4 и 5 блока и приключиха с по 12 точки. Ярослав Подлесних пък добави 13 точки (2 блока, 52% успеваемост в офанзива и 40% положително посрещане) за триумфа.

От друга страна за Зенит само Максим Михайлов игра на равнище и приключи с 15 точки (3 блока, 1 ас и 31% успеваемост в атака), а френската звезда Ървин Нгапет се отчере с 11 точки (1 блок, 40% успеваемост в офанзива и 45% положително посрещане).
Владимир Алекно рядко си разреша да подлага на критика персонално играчите, само че този път не се сдържа: " Нищо не работи. Те не оказват помощ на Макс Михайлов. Полякът Беднож играе непоносимо! Не знам какво се е случило с него. Мисля, че това ми идва допълнително, би трябвало да работя с него. С подобен състезател няма да спечелим нищо. Беднож има най-вече недоволства. Ще се разберем. В дупка сме и ние самите към този момент не имаме вяра, че можем и можем да спечелим. В тази обстановка е належащо самообладание. Все още има време да изправим всичко ".


ЗЕНИТ: Александър Волков 9, Ървин Нгапет 11, Бартош Беднож 3, Александър Бутко, Алексей Кононов 6, Максим Михайлов 15 – Валентин Голубьов-либеро (Андрей Сурмачевский 1, Фьодор Воронков 8, Денис Земченок)
Старши треньор: ВЛАДИМИР АЛЕКНО
ДИНАМО: Павел Панков 7, Романас Шкулявичус 22, Ярослав Подлесних 13, Антон Семишев 7, Вадим Лихошерстов 12, Иля Власов 12 - Евгений Баранов-либеро (Сам Деруу 3, Чеславс Свентицкис, Семьон Дмитриев)
Старши треньор: КОНСТАНТИН БРЯНСКИЙ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР