Руският военен разузнавателен с 14 военниослужещи на борда е свален

...
Руският военен разузнавателен с 14 военниослужещи на борда е свален
Коментари Харесай

САЩ: Сирийската ПВО е свалила руския Ил-20 над Средиземно море

Руският боен разследващ с 14 военниослужещи на борда е свален по простъпка от сирийската противовъздушна защита, откакто обекти в Латакия са били подложени на въздушни удари от израелските Военновъздушни сили. Това твърди неназовано публично лице от Съединени американски щати, осведомено с случая, оповестява CNN.

Източникът е декларирал, че държавните зенитни батареи в действителност са се опитвали да спрат бараж от израелски ракети. Второ неназовано публично лице е удостоверило, че Израел е осъществил офанзивата против сирийските държавни обекти.

„ На 17 септември към 23.00 часа московско /българско/ време при завръщане в авиобазата Хмеймим над акваторията на Средиземно море на 35 км от крайбрежието на Сирия изчезна връзката с екипажа на съветския аероплан Ил-20 “, оповестиха тази нощ от съветското военно министерство. От там прецизираха, че „ Ил-20 е липсващ от радарите за ръководство на авиацията по време на офанзива на четири израелски самолета Ф-16 против сирийски обекти в провинция Латакия “.

След като израелските самолети са изстреляли неизяснен брой ракети към Латакия, където са главните военни бази на руснаците в Сирия, в това число самолетите, сирийската Противовъздушна отбрана е разкрила натоварен огън и, съгласно изказванието на американската страна, самолетът е ударен.

Съединени американски щати са разбрали за случая, откакто сирийските сили са популяризирали известие за незабавно търсене по интернационалните честоти. След това Вашингтон е получил непосредствено известие въпреки това за типа на самолета и събитията към случая. Източникът не е поискал да разпознава за коя тъкмо страна става дума, само че е доста евентуално Русия да е единствената, която е знаела тъкмо какъв аероплан е свален, написа медията.

По думите на неназования източник на американската медия, военният аероплан е свален от система за Противовъздушна отбрана, която руснаците са продали на сирийците преди няколко години. Сирийската мрежа за Противовъздушна отбрана в западната част на страната е оборудвана с голям брой противовъздушни ракетни и радарни системи, е отбелязал той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР