Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички цели на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички цели на
Коментари Харесай

Лавров за Украйна: Ще изпълним поставените цели, независимо колко време ще ни отнеме

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че всички цели на съветската специфична военна интервенция в Украйна ще бъдат реализирани , " без значение какъв брой време ще отнеме това ". Той сподели това в изявление за списание Newsweek.

" С дейностите си за поддържане на русофобски неонацистки режим в Украйна, с военното си разширение и превръщането на територията ѝ в плацдарм за въздържане на Русия Западът не ни остави различен избор, с изключение на да проведем специфична военна интервенция ", съобщи Лавров.
 Сергей Лавров заприказва за договаряния с Украйна
Сергей Лавров заприказва за договаряния с Украйна

По думите му Русия не се отказвала от договаряния с Украйна

Той напомни, че задачите на съветската военна експанзия са отбрана на популацията на Донбас, унищожаване на заканите за сигурността на Русия, демилитаризация и денацификация на Украйна.

" Всички те остават настоящи и ще бъдат изпълнени, без значение какъв брой време ще отнеме това ", акцентира Сергей Лавров.

Министърът също по този начин означи, че Русия " ще устои на всевъзможен санкционен напън ".

По-рано френският президент Еманюел Макрон прикани международната общественост да окаже " оптимален напън " върху съветския президент Владимир Путин, с цел да спре военната си експанзия против Украйна.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин направи послание към руснаците, за да разгласи частична готовност . Решението е взето заради нуждата от опазване на суверенитета на Руската федерация, изясни Путин.
 Путин разгласи частична военна готовност Обновена
Путин разгласи частична военна готовност

Москва е подготвена да употребява " всички налични средства ", с цел да се отбрани

Той даже акцентира, че единствено тези, които са в запаса, ще подлежат на наборна военна работа.

Частичната готовност стартира на 21 септември. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че ще бъдат мобилизирани 300 000 души .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР