Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за
Коментари Харесай

Сергей Лавров ще посети САЩ

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за присъединяване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 22-24 януари. Той ще взе участие в дебатите за обстановката в Близкия изток и за Украйна. Това заяви съветската държавна организация ТАСС като се базира на представителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова.

По-рано тя заяви на брифинг, че Лавров възнамерява присъединяване в откритите диспути на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Близкия изток. Обсъждането на украинската проблематика е инициирано от Русия, стана ясно от думите на Захарова.

По близкоизточния въпрос се разисква метод на излизане от огромната рецесия на палестино-изралеския спор. Относно украинската тематика Захарова сподели, че Москва счита присъединяване на своя посланик за „ добра опция за показване на съветската позиция пред високата публика на Организация на обединените нации ”. Това включва и опция за урегулиране на рецесията по политико-дипломатически способ, посочи представителят. Начинът това да стане е като се регистрират „ законните съветски ползи в областта на сигурността ”, гласи позицията на съветското външно министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР