Руският външен министър Сергей Лавров призова САЩ да заявят направо

...
Руският външен министър Сергей Лавров призова САЩ да заявят направо
Коментари Харесай

Лавров с ултиматум към САЩ: Кажете направо дали целите да унищожите Северна Корея

Руският външен министър Сергей Лавров прикани Съединени американски щати да заявят напряко дали с провокационните си дейности целят Северна Корея да бъде унищожена, съобщи ТАСС.

" Съединени американски щати оповестиха за декември огромно извънпланово обучение. Налага се усещането, че всичко е направено особено за водачът на КНДР Ким Чен-ун да изгуби хладнокръвие и да предприеме следващото рисковано деяние ", уточни пред публицисти първият съветски посланик.

" Американците би трябвало да обяснят на всички ни какво целят - в случай че търсят претекст за заличаване на Северна Корея, дано го кажат напряко и дано го удостовери висшето американско управление. Тогава ще вземем решение по какъв начин да реагираме ", добави първият посланик на Русия.

Русия отхвърли през днешния ден апела на Съединени американски щати да скъса комерсиалните и дипломатическите си връзки с КНДР след новия ракетен пуск, подхванат от Пхенян, показва Франс прес.

" Имаме негативно отношение към това. Вече нееднократно сме изтъквали, че санкционният напън в действителност е привършен, и че всички резолюции, вкарвали наказания, наложително съдържаха условия за възобновяване на политическия развой, за възобновяване на договарянията, и таман това условие напълно се подценява от американската страна. Според мен това е огромна неточност ", съобщи пред публицисти Сергей Лавров, представен по РИА Новости.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР