Руският външен министър Сергей Лавров каза, че британските дипломати са

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че британските дипломати са
Коментари Харесай

Лавров определи срещата с Лондон като разговор на „ням с глух “

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че английските дипломати са се появили  " неподготвени "  в Москва и разказа договарянията с  външния министър Лиз Тръс като " диалог на глух с глух ". Лавров направи мненията незабавно след срещата, по време на която Тръс предупреди, че руско нахлуване в Украйна ще има " всеобщи последствия "  за Москва, в това число прекъсване на  " Северен поток 2 ".

Сергей Лавров отговори, че съветските войски се намират на съветска територия. " Руските сили, за които се тормозят в Лондон, се намират на съветска територия. За разлика от стотиците хиляди английски военнослужещи, които са ситуирани в Прибалтика ". Той означи, че британско-руските връзки са стигнали най-ниската си точка от години. 

Лиз Тръс настоя, че е изложила позицията на Обединеното кралство, като сподели, че не е била " няма "  относно актуалната обстановка и  стремежите Русия да бъде спряна да нахлуе в Украйна.

Това не е първият път, в който Тръс е обект на съветския яд. Миналата седмица тя беше подигравана от съветското външно министерство, откакто сподели, че Обединеното кралство ще изпрати помощ на " нашите балтийски съдружници оттатък Черно море ".

" Г-жо Тръс, вашите знания по история са нищо спрямо познанията ви по география ", написа представителят на външното министерство Мария Захарова. " Ако някой има потребност от избавление от нещо, то това е светът от нелепостта и незнанието на английските политици ".

Днес Борис Джонсън се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, а по-късно би трябвало да посети Полша. Джонсън сподели, че рецесията в Украйна е навлязла в " най-опасния миг ", предава в. " Гардиън ". 

Според премиера на Англия съветският президент Владимир Путин към момента не е взел решение дали да разпореди инвазия в Украйна. Анализатори считат, че Москва е събрала повече от 135 000 бойци по границите на Украйна, както в Русия, по този начин и в Беларус, с което почти всички нужни детайли са налице, в случай че Путин реши да нападна. Загрижеността на Джонсън беше споделена и от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " Това е рисков миг за европейската сигурност. Броят на съветските сили нараства. Времето за предизвестие за възможна офанзива понижава ", сподели той. 

Джонсън сподели, че Обединеното кралство и НАТО няма да се намесят военно, в случай че Украйна бъде атакувана, само че повтори, че Кремъл ще бъде изправен пред стопански наказания. " Ще обмислим какво още можем да предложим на Украйна, само че би трябвало да ви кажа, че украинците са добре готови ". През януари Англия изпрати 2 хиляди противотанкови оръжия на украинска земя, с цел да ускори отбранителната дарба на страната. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР